Boligventilation

Boligventilation til private og erhverv

Hos Dansk Varme- og Ventilationsteknik monterer og installerer vi ventilationsanlæg, som hjælper dig med at få et sundt indeklima i din bolig. Vi samarbejder med Genvex og Lindab Villaventilation, så du kan få et ventilationsanlæg, der passer til dit behov. Vi installerer og monterer indregulererede ventilationsanlæg i ældre boliger, nyrenoverede huse eller i nybyggeri, så du er sikret et sundt indeklima. Vi laver også løsninger til erhverv for små og mellemstore virksomheder. Læs mere her.

Ventilation er utroligt vigtigt for et godt og sundt indeklima i din bolig. Et dårligt indeklima kan være til skade for både beboere og boligen. Med god boligventilation sikrer du, at der er mindre risiko for fugt og skimmelsvamp i din bolig. Det bliver et sted, hvor du og din familie kan trives.

Der er forskellige grunde til at vælge at få installeret et boligventilationsanlæg. Det kan være på grund af manglende udluftning, dug på ruderne og fugt i boligen. Eller det kan være, fordi huset er blevet nyrenoveret og derfor så tæt, at det mangler den naturlige ventilation. I soveværelser, stuer eller andre opholdsrum er der ofte behov for at få tilført frisk luft, mens køkken, badeværelse og bryggers er meget fugtproducerende rum, som også har stor gavn af en ventilationsanlæg. Lige meget hvilken grund du har, rådgiver vi dig om en løsning, der kan løse din udfordring.

Fordele for dig med et ventilationsanlæg med varmegenvinding

Vi samarbejder blandt andet med Genvex, der laver ventilationsanlæg og er indbegrebet af god kvalitet, der er til at stole på. Boligventilation fra Genvex er genvindingsanlæg. Det betyder, at ventilationsanlægget suger den varme og fugtige luft ud af din bolig og samtidig udnytter energien fra den udsugede luft til at opvarme den luft, der bliver blæst ind i dit hjem. Det sikrer en konstant indetemperatur.

Et indreguleret ventilationsanlæg kan ventilere og tilføre opvarmet indblæsningsluft til din bolig. Ønsker du et ventilationsanlæg, der også kan tilføre varmere luft, så er et anlæg med en luft til luft-varmepumpe løsningen for dig. Læs mere her.

Der er flere fordele ved et ventilationsanlæg:

  • Bedre indeklima – ventilationsanlægget fjerner den varme og fugtige luft, og den friske luft, der bliver ført ind i boligen, filtreres i et finfilter og fjerner støvpartikler og pollen, hvilket er godt for folk med allergi
  • Sikrer et konstant luftskifte i din bolig
  • Luftfugtigheden i dit hjem holdes under 45 % – en luftfugtighed hvor husstøvmider ikke kan overleve
  • Lavere varmeregning, fordi ventilationsanlægget genvinder energien fra udsugningsluften og overfører den til den friske luft, der bliver blæst ind
  • Du undgår varme- eller energitab, da der ikke er behov for at lufte ud ved at åbne vinduerne – ventilationsanlægget sørger for god boligventilation og et godt indeklima
  • Genvex ventilationsanlæg er nemme at betjene

Nybyggeri med boligventilation

Hos Dansk Ventilations- og Varmeteknik monterer vi ventilationsanlæg både i nybyggeri og nyrenoverede huse. I dag er nybyggede eller nyrenoverede huse ofte så tætte, at det er nødvendigt med et ventilationsanlæg for at sikre et godt indeklima og et optimalt luftskifte i boligen.

Vi udfører ofte montage af ventilationsanlæg som underentreprenør i samarbejde med tømrerfirmaer eller husbyggefirmaer.

Eftermontage af ventilationsanlæg med varmegenvinding

Trænger dit hjem til bedre boligventilation? Eller trænger dit ventilationsanlæg til at blive udskiftet? Dansk Ventilations- og Varmeteknik udskifter både eksisterende anlæg og udfører nyetablering af ventilationsanlæg i huse, hvor der ikke tidligere har været et anlæg.

Der kan monteres ventilationsanlæg i alle huse. Men det er vigtigt, at der er plads nok på loftet til, at vores medarbejdere kan komme til. Den mest ideelle periode for montage af ventilationsanlæg er årstider, hvor det er køligt, da det bliver for varmt at arbejde på et loft om sommeren.

Selvbygvejledning til montering af boligventilation

Du kan købe et ventilationsanlæg hos Dansk Ventilations- og Varmeteknik. Ønsker du selv at sætte det op, vejleder og hjælper vi dig gerne. Vi står for opstart og indregulering af ventilationsanlægget og afleverer anlægget med en rapport på anlæggets selvværdier.

Vi sælger og monterer indregulerede ventilationsanlæg fra flere forskellige producenter, blandt andet:

  • Genvex
  • Nilan
  • Viessman

Hvis du ønsker et andet mærke ventilationsanlæg, kan du kontakte os, så finder vi en løsning, der passer til dig.